emailfacebook iconInstagram linkedin phonetwitter

Veelgestelde vragen

Wat is Parcls?

Parcls is jouw tweede voordeur. Wij ontvangen jouw pakketjes voor je zodat jij niet thuis hoeft te wachten. Je kan ze bij ons ophalen of we bezorgen ze thuis binnen een afgesproken tijdsslot, zodat het jou wél uitkomt. Gewoon op de fiets en dat zorgt dus voor minder vervuilende busjes in jouw straat.

Hoe lang mag mijn pakket bij jullie liggen?

Jouw pakket mag in principe 30 dagen bij ons blijven liggen. Let wel: na 7 dagen betaal je 0,50€ per 24 uur dat het pakket bij ons ligt. Na 30 dagen sturen wij een pakket terug. Komt het een keer voor dat het pakket er langer moet blijven liggen, omdat je bijvoorbeeld op reis bent? Neem dan contact op met de desbetreffende vestiging, dan kunnen we kijken of we wat kunnen afspreken over het pakket. 

Waarom moet ik klant worden van Parcls?

Je moet natuurlijk niets, maar Parcls is ideaal voor iedereen die wel eens een pakketje bestelt en geen zin of tijd heeft om daar tussen 08:45 en 16:53 thuis op te moeten wachten. Bij ons kun jij je pakket elk moment ophalen óf laten bezorgen.

Wat is jullie missie?

Wij willen pakketbezorging groen en gemakkelijk maken. Door alle pakketjes uit de buurt te laten bezorgen bij Parcls maken we pakketbezorging efficiënter en zorgen wij voor minder busjes in de buurt. Zo werken wij aan een fijnere wijk en een schonere stad. Met bezorging op de fiets, zorgen we ervoor dat de busjes niet meer van deur tot deur gaan, maar dat dit op de fiets gebeurt. Daarnaast vinden wij dat het ophalen van je pakket minstens zo leuk moet zijn als het bestellen. Een pakketje ontvangen, daar zou je toch vrolijk van moeten worden?

Hoe kan ik helpen met jullie missie?

Hoe meer pakketjes bij ons bezorgd worden hoe sterker onze toegevoegde waarde. Dus vertel over Parcls aan je vrienden, familie en natuurlijk aan je buren! Hoe meer mensen Parcls gebruiken, hoe beter dat is voor de buurt.

Bezorgen jullie ook?

Ja, we bezorgen ook pakketten. Op een tijd dat het jou goed uitkomt.
Voor het bezorgen van je pakketjes betaal je apart. De prijs hangt af van het tijdvak waarin we het bezorgen
Tijdvak van een uur (bijvoorbeeld tussen 19:00-20:00) €3,95
Tijdvak van een half uur (bijvoorbeeld tussen 19:00-19:30) €4,95
Tijdvak van een kwartier (bijvoorbeeld tussen 19:00-19:15) €5,95

Zijn we niet op de afgesproken tijd bij je? Dan krijg je een volgende bezorging gratis!

Hoe draagt Parcls bij aan een schonere buurt?

Hoe meer pakketjes bij Parcls bezorgd worden hoe minder kilometers de busjes hoeven af te leggen en minder stops te maken. Wij zijn altijd open en ze rijden dus nooit voor niets, bij Parcls kunnen ze in 1 keer alle pakketjes kwijt. Vervolgens komt de klant het even bij ons oppikken of wij bezorgen het - eventueel gebundeld - op de fiets.

Ik bestel niet zo veel pakketten, is Parcls dan wel iets voor mij?

Natuurlijk! Jij kunt gewoon gebruik van ons maken. Zodat je die enkele keer dat je wat bestelt in ieder geval niet thuis hoeft te zitten wachten tot je pakket er is. Maak wel een account aan, zodat wij je een berichtje kunnen sturen zodra het pakketje bij ons is aangekomen. 

Ik bestel heel vaak, kan ik alles laten bezorgen bij Parcls?

Hoe meer pakketjes er bij Parcls bezorgd worden hoe minder busjes de straat in gaan. Dus in principe: ja! Maar. Ja, er is een maar: onze service geldt voor particulieren en we hanteren een fair use policy. Ontvang je pakketjes voor je bedrijf en wil je graag gebruik van ons maken? Neem dan contact met ons op. 

Bezorgen jullie alles?

Wij bezorgen op de fiets. Een pakket moet wel op de fiets passen. Dat betekent maximaal 10 kilo per pakket en qua omvang niet groter dan een kratje bier. 

Wat kost het?

Ophalen is helemaal gratis. Blijft je pakket langer dan 7 dagen bij ons liggen? Dan betaal je €0,50 per extra dag. 

Voor retouren en verzendingen betaal je €1,25 bovenop de eventuele standaard kosten. 

Wil je jouw pakketje laten bezorgen? Dan betaal je de volgende kosten:

* Op 1 uur nauwkeurig: €3,95 

* Op 30 minuten nauwkeurig: €4,95 

* Op 15 minuten nauwkeurig: €5,95

Welke gegevens hebben jullie nodig?

Wij moeten weten waar je het pakket wilt ontvangen. In je account kun je meerdere adressen opgeven. Natuurlijk je woonadres, maar ook het adres van je werk of van familieleden.

Om je een bericht te kunnen sturen als je pakket bij Parcls is binnengekomen hebben we je 06-nummer en je e-mail adres nodig. Je kunt kiezen voor een e-mail- of sms-notificatie.

Retourneren

Als Parcls-klant kun je je pakketjes ook bij ons retourneren. En als je het pakket komt afhalen, kun je het in de winkel alvast openmaken en direct laten terugsturen indien de inhoud je niet bevalt. 

 

Meerdere pakketten ontvangen

Verwacht je op één dag meerdere pakketten? Als de pakketten bij elkaar niet groter zijn dan het maximale gewicht / omvang kunnen we alles in één keer brengen. Dit kun je aangeven in Mijn Parcls. Het maximale gewicht is 10 kilo per pakket en de maximale omvang per pakket is vergelijkbaar met een kratje bier.

Kan iemand anders mijn pakket ophalen?

Nee, dat kan helaas niet. Wij vragen een legitimatiebewijs bij afhalen. Laat je het pakketje bezorgen dan mag het wel door anderen in ontvangst worden genomen als de afzender niet om aanvullende legitimatie vraagt.