emailfacebook iconlinkedin phonetwitter

Veelgestelde vragen

WAT IS PARCLS?

Parcls is jouw lokale pakketdienst. Wij ontvangen jouw pakketjes voor je zodat jij niet thuis hoeft te wachten. Je kan ze bij ons ophalen of we bezorgen ze thuis binnen een kwartier, zodat het jou wél uitkomt. Gewoon op de fiets en dat zorgt dus voor minder vervuilende busjes in jouw straat.

WAAROM MOET IK KLANT WORDEN VAN PARCLS?

Je moet natuurlijk niets, maar Parcls is ideaal voor iedereen die wel eens een pakketje bestelt en geen zin of tijd heeft om daar tussen 08:45 en 16:53  thuis op te moeten wachten. Bij ons kun jij je pakket elk moment ophalen óf laten bezorgen.

WAT IS JULLIE MISSIE?

Wij willen pakketbezorging groen en gemakkelijk maken. Door alle pakketjes uit de buurt te laten bezorgen bij Parcls maken we pakketbezorging efficiënter en zorgen wij voor minder busjes in de buurt. Zo werken wij aan een fijnere wijk en een schonere stad. Met bezorging op de fiets, zorgen we ervoor dat de busjes niet meer van deur tot deur gaan, maar dat dit op de fiets gebeurd. Daarnaast vinden wij dat het ophalen van je pakket minstens zo leuk moet zijn als het bestellen. Een pakketje ontvangen, daar zou je toch vrolijk van moeten worden?

HOE KAN IK HELPEN MET JULLIE MISSIE?

Hoe meer pakketjes bij ons bezorgd worden hoe sterker onze toegevoegde waarde. Dus vertel over Parcls aan je vrienden, familie en natuurlijk aan je buren! Hoe meer mensen Parcls gebruiken, hoe beter dat is voor de buurt.

bezorgen jullie ook?

Ja, we bezorgen ook pakketten. Op een tijd dat het jou goed uitkomt.
Voor het bezorgen van je pakketjes betaal je apart. De prijs hangt af van het tijdsvak waarin we het bezorgen.
Tijdsvak van een uur (bijvoorbeeld tussen 19:00-20:00) €3,95
Tijdsvak van een half uur (bijvoorbeeld tussen 19:00-19:30) €4,95
Tijdsvak van een kwartier (bijvoorbeeld tussen 19:00-19:15) €5,95

Als we meerdere pakketten in één keer kunnen bezorgen betaal je voor één bezorging.
Zijn we niet op de afgesproken tijd bij je? Dan krijg je een volgende bezorging gratis!

HOE DRAAGT PARCLS BIJ AAN EEN SCHONERE BUURT?

Hoe meer pakketjes bij Parcls bezorgt worden hoe minder kilometers de busjes hoeven af te leggen en minder stops te maken. Wij zijn altijd open en ze rijden dus nooit voor niets, bij Parcls kunnen ze dus in 1 keer alle pakketjes kwijt. Vervolgens komt de klant het even bij ons oppikken of wij bezorgen het - eventueel gebundeld - op de fiets.

IK BESTEL NIET ZO VEEL PAKKETTEN, IS PARCLS DAN WEL IETS VOOR MIJ?

Jazeker! We hebben verschillende abonnementen aangepast op jouw bestelgedrag. Als je niet vaak iets bestelt neem je het gratis No Strings Attached abonnement en betaal je per pakket. Op die manier hoef je nooit meer te wachten op de bezorger.

Ik bestel heel vaak, welk abonnement is dan het beste voor mij?

Als je vaak online shopt of veel pakketten ontvangt is het Unlimited abonnement het beste voor jou. Je hoeft dan niet meer te betalen per bestelling en kan zoveel pakketten ontvangen als je wilt.

 
 
 
Bezorgen jullie alles?

Wij bezorgen op de fiets. Een pakket moet wel op de fiets passen, dus maximaal 8 kilo en ongeveer een kratje bier groot. 

Wat kost het?

We hebben 3 abonnementen

  • NO STRINGS ATTACHED Dit abonnement is gratis en je betaalt € 1,- per pakket. Je pakket mag 48 uur bij ons liggen, daarna betaal je € 0,25 per dag
  • Verstuur je maximaal 5 PAKKETTEN per maand? Neem dan een abonnement van € 3,95 per maand.
  • Het UNLIMITED abonnement is voor een onbeperkt aantal pakketten per maand. Dit kost € 11,95 per maand.

 

Voor het bezorgen van je pakketjes betaal je apart. De prijs hangt af van het tijdsvak waarin we het bezorgen.

  • Tijdsvak van een uur (bijvoorbeeld tussen 19:00-20:00) €3,95
  • Tijdsvak van een half uur (bijvoorbeeld tussen 19:00-19:30) €4,95
  • Tijdsvak van een kwartier (bijvoorbeeld tussen 19:00-19:15) €5,95

 

Als we meerdere pakketten in één keer kunnen bezorgen betaal je voor één bezorging.

Zijn we niet op de afgesproken tijd bij je? Dan krijg je een volgende bezorging gratis

Welke gegevens hebben jullie nodig?

Wij moeten weten waar je het pakket wil ontvangen. In je account kan je meerdere adressen opgeven. Natuurlijk thuis, maar je kan nog meer adressen opgeven, bijvoorbeeld je werk, of familie.

Om je een bericht te kunnen sturen als je pakket bij Parcls is binnengekomen hebben we je 06-nummer en je e-mail adres nodig. Je kan kiezen voor een mail of sms.

Retourneren

Als je het pakket komt afhalen, kan je het in de winkel alvast openmaken. En eventueel ook direct terugsturen. 

Let wel: we kunnen alleen pakketten retourneren naar webwinkels als het betreffende pakket is aangemeld voor retour bij de webwinkel én als retourneren gratis is. We werken hard aan een oplossing waarmee we ook betaalde retouren kunnen verzorgen, helaas kunnen we je daar nu nog niet mee helpen.

Meerdere pakketten ontvangen

Verwacht je op één dag meerdere pakketten? Als de pakketten bij elkaar niet groter zijn dan het maximale gewicht / omvang kunnen we alles in één keer brengen. Dit kun je aangeven in Mijn Parcls. Voor meer informatie over maximaal gewicht en afmetingen; bekijk dan onze Algemene Voorwaarden.

Kan iemand anders mijn pakket ophalen?

Nee, dat kan helaas niet. Wij vragen een legitimatiebewijs bij afhalen. Aan de deur mag het wel door anderen in ontvangst worden genomen als de afzender niet om aanvullende legitimatie vraagt.