emailfacebook iconInstagram linkedin phonetwitter

Sluiting Olympisch Kwartier

Amsterdam, 10 maart 2020

Betreft: sluiting OBA en Parcls.com op Laan der Hesperiden – Olympisch Kwartier

In december 2018 openden we onze deuren in de openbare bibliotheek. Sindsdien hebben 700 buurtbewoners samen bijna 10.000 pakketten opgehaald. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer driekwart van onze gebruikers pakketten ophaalt als ze toch in de buurt zijn. Met andere woorden: samen hebben we veel busritjes bespaard.

Helaas sluit de OBA deze zomer haar vestiging op Laan der Hesperiden. Dit betekent dat Parcls.com al per 27 maart haar activiteiten op deze locatie zal stoppen. Deze mailing informeert u over de sluiting en geeft aan welke opties u heeft ná 27 maart.

Waarom sluit Parcls in Olympisch Kwartier?

Parcls is een burgerinitiatief. De kosten van het punt en de medewerkers worden door particulieren gedragen met als doel om een fijn en gratis punt te bieden waar buurtbewoners al hun pakketten kunnen ophalen – of thuis laten bezorgen. Wij houden de optie open om een nieuw buurtpunt in Olympisch Kwartier te openen, indien daar voldoende vraag voor is. Als u interesse hebt in het besluitproces, dan kunt u contact opnemen met mij (zie mijn contactgegevens onderaan deze mailing).

Tot wanneer kan ik gebruikmaken van het pakketpunt op de Laan der Hesperiden?

U kunt tot 27 maart pakketten ophalen of thuis laten bezorgen. Alle pakketten die ná 27 maart op Laan der Hesperiden worden bezorgd, kunt u ophalen bij de nieuwe Parcls vestiging in De Pijp (Ceintuurbaan 11).

Wat zijn mijn opties ná 27 maart?

Wij openen op 1 april 2020 een groot Parcls pakketpunt in De Pijp, op de Ceintuurbaan 11. U kunt daar gebruikmaken van onze vertrouwde service, waarin we ons uitgifte proces nog sneller en efficiënter hebben ingericht. Mocht u dit niet willen, dan kunt u gebruikmaken van de dichtstbijzijnde pakket punten van PostNL, UPS, DPD, DHL en GLS.

Ik wil graag gebruikmaken van het grote pakketpunt in De Pijp

Het is heel simpel om gebruik te maken van deze optie door vanaf 27 maart bij elke online bestelling het adres “Ceintuurbaan 11, 1072 ER, AMSTERDAM” in te voeren in plaats van Laan der Hesperiden. Omdat u als klant al bekend bent bij Parcls, ontvangt u als vanouds een notificatie per mail of sms als uw bestelling is aangekomen. Ook kunt u thuisbezorgingen inplannen.

Ik wil gebruikmaken van de afhaalmogelijkheden van de vervoerders

Iedere webshop biedt twee opties aan voor de bezorging van uw bestelling: “gratis” thuisbezorgd, of “gratis” afhalen bij een winkel. Als u van de laatste mogelijkheid gebruik wilt maken, dan kiest u bij elke bestelling het dichtstbijzijnde afhaalpunt. Afhankelijk van de webshop, kunt u uw pakket afhalen bij een punt van PostNL, Albert Heijn, DPD, GLS of DHL.

Ik hoop u binnenkort weer terug te zien op onze nieuwe locatie in De Pijp. Nogmaals dank dat u gebruik hebt gemaakt van onze service!

Met vriendelijke groet,

Hans Lingeman

Algemeen directeur

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.