emailfacebook iconlinkedin phonetwitter

Over ons

Parcls is begonnen in 2016 met het idee de bezorging van pakketjes efficiënt, groen en persoonlijk te maken. Want je pakketje krijgen zou toch minstens net zo leuk zou moeten zijn als het online shoppen! 

De bezorgwereld is er een met veel spelers, belangen en systemen. Gratis lijkt het toverwoord. Met als resultaat steden die overvol en vervuild raken door bestelbusjes, wachtende klanten en slecht betaalde bezorgers. Dit kan anders, dachten wij.

Met Parcls breken wij bewust met de trend goedkoop, goedkoper, goedkoopst. We introduceren een betaalsysteem voor onze pakketservice en bieden onze fietsende bezorgers een uurloon en vaste werktijden. Alle webwinkels en alle bezorgdiensten zijn welkom in onze buurtpunten. Onze klanten hoeven dus maar op één punt hun pakjes te laten bezorgen en halen. Zo dragen we ons steentje aan een schoner Amsterdam.

We zijn een plek waar iedereen graag binnenstapt; voor een pakketje, een kop eerlijke koffie en de gezonde maaltijden uit de keuken van Maass. Een warm welkom. Wij zijn Parcls: je tweede voordeur. Kom je langs?

 

Hier staan we voor 

 
Lokaal en persoonlijk
Onze hubs zijn plekken in de buurt waar je graag binnenstapt voor je pakketje, een praatje bij een kop (fairchain) koffie en een gezonde maaltijd. Of waar je juist heel snel, maar op vriendelijke wijze, je pakketje mee krijgt. Wij leren onze buren graag kennen, wees welkom! 

Groen
Pakketten bundelen en bezorging op de fiets – zo streven wij naar een groene stad. De klant fietst of loopt even langs Parcls, dit scheelt veel vervuilende ritjes en auto’s die de weg blokkeren.

Gemak
Je hoeft zelf niet meer thuis te zijn als je een pakketje verwacht: wij zijn je tweede voordeur en regelen alles voor je. We zijn zeven dagen per week tot 20 uur geopend. Ophalen doe je als het jou uitkomt. We bezorgen ook, zelfs tot op het kwartier nauwkeurig, zodat je zeker weet dat je thuis bent. Retourneren en verzenden kan ook bij ons. 

Sociaal
Iedereen die voor ons werkt krijgt een eerlijk loon met bijbehorende arbeidsvoorwaarden en na een vaste proefperiode een contract met een vast aantal uren.

Onafhankelijk
We opereren als onafhankelijke partij zodat alle webwinkels hun pakketten kunnen bezorgen bij een Parcls pakketpunt.

Transparantie
Gratis bezorging bestaat niet. De klant betaalt altijd mee. Webwinkels geven een all-in prijs en daarin is de bezorging verrekend. Wij geloven dat we transparant kunnen zijn over werkelijke kosten, zodat de klant kan kiezen. Daarom zijn onze prijzen helder.

Samenwerken
Ja, we hebben concurrenten, concullega’s, partners, vrienden, vriendinnen, zakelijke affaires en driehoeksverhoudingen. Een oplossing voor een overvolle stad (of land/wereld) is alleen mogelijk door samenwerkingen. Horizontaal én verticaal. Met grote en kleine partijen. Met gemeenten en commerciële spelers.

Durf, out of the box denken en ambitie
We beginnen, we doen, we leren, we durven beslissingen te nemen, we maken fouten en we verbeteren. We zoeken naar bijzondere oplossingen, willen pionieren en denken groot. Laten we beginnen met 50 pakketpunten per jaar. Eerst in Amsterdam, dan de randstad, Nederland, Europa en wie weet… de wereld?

 

Nieuwsgierig? Parcls in het Parool