Skip links

Parcls Amsterdam 41

Parcls voorziet heel Amsterdam van pakketpunten

21 januari 2021

Met 1,7miljoen euro van AKEF, Rabobank en particuliere investeerders gaat Parcls.com heel Amsterdam voorzien van pakketpunten

Amsterdam, 21 januari 2021

Parcls is een Amsterdamse pakketdienst waar consumenten hun pakketten kunnen opslaan, afhalen, retourneren en zero emissie thuis kunnen laten bezorgen. Het bedrijf, dat in 2016 startte met een eerste buurt pakketpunt, heeft op dit moment vier winkels in Amsterdam. Wat Parcls zo uniek maakt is, dat consumenten pakketten van verschillende vervoerders naar Parcls kunnen toesturen, waardoor de pakketten gebundeld opgehaald kunnen worden. Hierdoor worden onnodige vervoersbewegingen geëlimineerd.

Op dit moment heeft Parcls een pakketpunt in het Centrum, de Pijp, Spaardammersbuurt en Watersgraafmeer. In februari wordt een pakketpunt aan de Kinkerstraat geopend. Voor de uitbreiding binnen Amsterdam, hebben AKEF (Amsterdams Klimaat- en Energiefonds), Rabobank en de bestaande aandeelhouders 1,7 miljoen euro aan financiering verstrekt aan Parcls. Met deze middelen kan Parcls 650.000 huishoudens in Amsterdam voorzien van een eigen buurtpakketpunt en lokale bezorging op de fiets.

Hans Lingeman, algemeen directeur Parcls: “We zijn ontzettend blij met de leningen van AKEF en Rabobank. Met deze financiering spreken beide investeerders hun vertrouwen uit in de levensvatbaarheid van onze fysieke en bemande pakketpunten die zorgen voor een duurzame en klantvriendelijke oplossing voor de explosief groeiende pakketmarkt. Onze pakketpunten vind je terug in winkelstraten. Met de pakketpunten creëren we lokaal 100 nieuwe banen voor werkzoekenden en trekken we extra bezoekers aan voor buurtwinkels. Hoe mooi is dat?”

Casper Heijsteeg, AKEF: “Het aantal busjes dat de stad inrijdt voor het bezorgen van pakketten legt een enorme druk op de leefbaarheid van de stad. Door pakketten van verschillende vervoerders te bundelen worden onnodige vervoersbewegingen geëlimineerd. Daarnaast worden de pakketten door Parcls zero emissie thuisbezorgd. Zo wordt er CO2 bespaard en de leefbaarheid van de stad verhoogd.”

Darios Agianniotakis, Rabobank: ‘Ondernemers duurzaam helpen groeien is enorm belangrijk voor een toekomstbestendig en leefbaar Amsterdam. Parcls zorgt met haar gebundelde en volledig duurzame bezorging voor een forse CO2 reductie in de stad. Daarnaast zijn er minder logistieke bewegingen nodig om een pakket in en uit de stad te krijgen en dit vermindert de verkeersdrukte. Met de investering in Parcls helpen wij in de transitie naar een duurzame samenleving.

Over Parcls: een pakketje ontvangen, daar zou je toch blij van moeten worden?

Parcls (www.parcls.com) is dé duurzame en persoonlijke buurtpakketservice in Amsterdam. Met bemande afhaalpunten in de buurt en gebundelde bezorging op de fiets maakt Parcls het afhalen en bezorgen van online aankopen makkelijker, duurzamer en net zo leuk als het bestellen. Op dit moment heeft Parcls 5 winkels in Amsterdam waar al 10.000 geregistreerde gebruikers hun pakketjes afhalen of per fiets laten thuisbezorgen, precies op een tijdstip dat het uitkomt. Door samenwerking met verschillende webwinkels en bezorgdiensten die de hubs als overslagpunt gebruiken, hoeven pakketjes niet meer per huis, deur of bedrijf te worden bezorgd én hoeven klanten niet meer thuis te wachten. Zo helpt Parcls de uitstoot van CO2 in steden terug te dringen.

Over AKEF

Het Amsterdams Klimaat & Energiefonds (AKEF) is opgericht door de gemeente Amsterdam. Het AKEF investeert in projecten die een positieve impact hebben op energiebesparing, duurzame energieopwekking, energie-efficiëntie en circulariteit. De investeringen leiden tot een aantoonbare CO2-reductie binnen de regio Amsterdam. Sinds de oprichting in 2014 heeft het fonds 64 miljoen euro geïnvesteerd in 28 projecten. Het AKEF wordt beheerd door e3 Partners.

Onze buren-waardering

C.

Prima service, vriendelijk personeel, mooie duurzaamheidsdoelstelling. Hoop van harte dat er ook een Parcls bij mij in de buurt komt (Rivierenbuurt Amsterdam).

Anne-Eva Visser

Vriendelijke mensen. Alle pakketjes worden altijd netjes aangeleverd.

F van de M

Zeer vriendelijk personeel en een schoon postkantoor. Ze kunnen ook je verzendlabel voor je printen: ideaal voor iemand zoals ik die niet in het bezit is van een printer.

Geef ons wat liefde

Met jouw feedback weten we wat we goed doen of wat beter kan!