emailfacebook iconlinkedin phonetwitter

Nieuws

Als gevolg van slecht betaalde postbezorgers en de sterke toename van online bestellingen, maakt Nederland zich weer op voor de jaarlijkse vertragingen bij de sint- en kerstbestellingen. De arbeidsconstructies van bezorgers houden ook veel groepen en organisaties binnen en buiten Nederland bezig. Recent nog voerde de FNV Riders Union actie in Amsterdam en Lubach op zondag maakte een item over Deliveroo. Kijk hier het filmpje nog eens terug.

Parcls pakt het heel anders aan.

Klanten halen hun pakketjes bij voorkeur zelf op. Wij vragen hier geld voor. Thuisbezorgen kan ook wel, door fietsende bezorgers die in dienst zijn, een eerlijk loon krijgen en vaste werktijden hebben. Jori Spitz van Parcls: “Dit is tegen de trend in, maar alleen zo neemt het aantal ritjes en stops van de vervoerders af, wordt de verkeersoverlast minder en neemt de CO2 uitstoot af. Gratis bezorgen bestaat sowieso niet. Door de grote concurrentie doen leveranciers er nog schepje bovenop, en houden de prijs ongezond laag. Met een overvolle stad vol halflege bestelbusjes, vervuiling, uren wachten op je pakketje en slechte omstandigheden voor bezorgers, als resultaat. Wij willen daar niet aan meedoen, leuzen als “gratis bezorging” zijn zelfs misleidend.”

Dit is Parcls

Parcls is een nieuwe duurzame buurtpakketservice met een persoonlijke kijk op de bezorgwereld. Parcls wil de stroom bestelbusjes in de steden terug dringen die ontstaat door de vele online bestellingen, te beginnen in Amsterdam. Klanten halen zo veel mogelijk zelf hun pakketjes. De wijkpakketpunten van Parcls zijn een soort buurt, gastvrije winkels voor pakketjes, eten, drinken en een buurtpraatje. Parcls werkt samen met verschillende partijen die de hubs als overslagpunt gebruiken, waardoor deze niet meer per huis, deur of bedrijf bezorgd hoeven te worden. In 2018 wil Parcls groeien naar 50 nieuwe buurtpunten in de Randstad. Parcls is 7 dagen per week tot 20.00 uur open.