Skip links

Parcls Amsterdam 139

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over je pakket of ben je op zoek naar extra informatie over Parcls. Check dan hier onze FAQ en kijk of je vraag er bij staat.

Vragen over jouw pakket

Below you will find the frequently asked questions about your package. If it is not listed here, please visit our store or send us an e-mail with your question.

 • Als je een pakket afgeeft waarvoor je een verzendbewijs moet krijgen, voeren we in de winkel je e-mail of 06 in. Dat doen we in de app van de vervoerder. Als je pakket is meegegeven kunnen wij het niet meer voor je nakijken! Het bewijs kan ook in je spam zitten, en anders moet je contact opnemen met de vervoerder.

  Dit zijn de nummers:
  GLS 0900-1116660
  DPD 0900-3734663
  DHL 0900-2222120
  DHL Express 088-0552000
  UPS 020-5040500

 • Als je verstuurt NAAR de UK:

  Er moet een factuur bij je pakket zitten, met daarop de juiste waarde van je pakket.

  en ook:

  de ontvanger betaalt BTW als het meer dan 15 GBP waard is, en invoerechten / accijns bij een waarde boven 135 GBP. Het kan langer duren voor je pakket er is, er komen mogelijk extra kosten bij voor het inklaren, het kan geopend worden om te checken op planten en dierproducten.

  Als je ontvangt UIT de UK:

  Parcls betaalt niet aan de vervoerder om jouw pakket in ontvangst te nemen.

  Verwacht je een pakket waarvoor je accijns, BTW of andere kosten aan de vervoeder moet betalen? Laat het dan aan huis bezorgen, wij zullen het niet aannemen en het pakket gaat dan terug.

  Je betaalt altijd BTW, en boven de 150€ betaal je ook invoerrechten. Kijk ook op douane.nl

 • Als je een pakket verwacht, maar je hebt nog geen afleverbewijs ontvangen, is het pakket nog niet in de winkel. Je kunt dan het beste wachten tot je een afleverbewijs ontvangt.

  Als je bij Parcls staat ingeschreven als klant, krijg je van ons ook een bericht als je pakket bij ons in de winkel is. Als je van ons bericht hebt ontvangen, weet je zeker dat jouw pakket in de winkel is.

  Als je een afleverbericht ontvangen hebt van de vervoerder, maar het pakket is (nog) niet in de winkel is dat natuurlijk heel vervelend. Als je dan meer wilt weten, neem dan contact op met de desbetreffende vervoerder. Wij mogen dat helaas niet voor je doen i.v.m. jouw privacy.

  Contactgegevens:

  GLS 0900-1116660
  DPD 0900-3734663
  DHL 0900-2222120
  DHL Express 088-0552000
  UPS 020-5040500


 • Allereerst: je moet hiervoor een account hebben! Jouw pakket mag in principe 28 dagen bij ons blijven liggen. Let wel: na 7 dagen betaal je €0,50 per 24 uur dat het pakket bij ons ligt. Na 28 dagen sturen wij een pakket terug. Komt het een keer voor dat het pakket er langer moet blijven liggen, omdat je bijvoorbeeld op reis bent? Neem dan contact op met de desbetreffende vestiging, dan kunnen we kijken of we wat kunnen afspreken over het pakket.

 • Ja, we bezorgen ook pakketten in een aantal postcodes rondom jouw pakketpunt. Check locaties om te zien welke postcodes dat exact zijn.

  Het inplannen en betalen van de bezorging doe je via jouw account op Mijn Parcls. De prijs hangt af van het tijdvak waarin we het pakket bezorgen.

  Bezorgen overdag (tussen 11 en 18 uur): Tijdvak van 2 of 3 uur (bijvoorbeeld tussen 13:00-15:00) €4,95 (€1,- per extra pakket)

 • Je kan alles laten bezorgen bij Parcls. Ontvang je heel veel pakketjes in de week dan is onze Priority Lane super handig voor jou. We verzamelen al jouw pakketten en leggen die voor je klaar. Jij kiest welk tijdstip je ze komt ophalen. En (tromgeroffel...) je mag altijd gebruik maken van de snelbalie! Nooit meer wachten dus. Meer info?

  Check onze abonnementen voor nog meer mogelijkheden, je kan bijvoorbeeld ook al je pakketten een keer per week bij jou thuis laten bezorgen.

 • Wij bezorgen op de fiets. Jouw pakketje moet dus wel in onze bakfiets passen. Dat betekent maximaal 10 kilo per pakket en qua omvang niet groter dan een kratje bier.

 • Ophalen is helemaal gratis. Blijft je pakket langer dan 7 dagen bij ons liggen? Dan betaal je €0,50 per extra dag.

  Wil je jouw pakketje laten bezorgen? Dan betaal je de volgende kosten:

  * bezorgen op 2 uur nauwkeurig tussen 11-18: €4,95 (€1,- per extra pakket).

 • Om je een bericht te kunnen sturen als je pakket bij Parcls is binnengekomen hebben we je 06-nummer en je e-mail adres nodig. Je kunt kiezen voor een e-mail- of sms-notificatie.

  Ook kun je in je account meerdere bezorgadressen opgeven. Natuurlijk je woonadres, maar ook bijvoorbeeld het adres van je werk of van familieleden. Let op: we bezorgen alleen in bepaalde postcodes rondom jouw pakketpunt. Check hier welke postcodes dat exact zijn.

 • Als Parcls-klant kun je je pakketjes ook bij ons retourneren. En als je het pakket komt afhalen, kun je het in de winkel alvast openmaken en direct laten terugsturen indien de inhoud je niet bevalt.

 • Verwacht je op één dag meerdere pakketten? Als de pakketten bij elkaar niet groter zijn dan het maximale gewicht / omvang kunnen we alles in één keer brengen. Dit kun je aangeven in Mijn Parcls. Het maximale gewicht is 10 kilo per pakket en de maximale omvang per pakket is vergelijkbaar met een kratje bier.

 • Ja, dat kan. Als degene die jouw pakket komt ophalen jouw legitimatie kan laten zien én eigen legitimatie (of een kopie of foto van de legitimatie).

 • Een pakket mag niet te groot, te lang of te zwaar zijn.

  We hebben een handig overzicht gemaakt waarin je kan zien wanneer je bij moet betalen. En soms is het zo groot of zwaar dat het alleen kan na overleg. Heb je vragen? Dan kan je het in de winkel altijd even vragen.

  In deze flyer kan je zien wat er kan (en wat niet):

  Maten en gewichten

Safe and sound, skipping the cue

Priority subscription

With a subscription to Priority you never wait longer than necessary for your package. As from now on you will always be at the forefront of Parcls.

More information

Onze buren-waardering

F van de M

Zeer vriendelijk personeel en een schoon postkantoor. Ze kunnen ook je verzendlabel voor je printen: ideaal voor iemand zoals ik die niet in het bezit is van een printer.

Mimoena Kamp

Wat een top bedrijf is dit. De mensen die er werken zijn geweldig! Allemaal even aardig en klantvriendelijk.

Anne-Eva Visser

Vriendelijke mensen. Alle pakketjes worden altijd netjes aangeleverd.

Geef ons wat liefde

Met jouw feedback weten we wat we goed doen of wat beter kan!