emailfacebook iconInstagram linkedin phonetwitter

Lever nu je karton in bij Parcls

Samen met de Gemeente Amsterdam is Parcls een actie gestart: vanaf heden kan je al je karton bij ons inleveren. 

Dat is natuurlijk wel zo makkelijk voor onze klanten: zo pak je bij ons je pakketje uit en kun je gelijk je kartonnen doos achterlaten. En naast gemak is het vooral ook hartstikke duurzaam: dozen en karton belanden vaak in het restafval of naast de containers op straat. Terwijl papier wel 7 keer hergebruikt kan worden als het op de juiste manier wordt ingeleverd. 

Parcls Ceintuurbaan wordt daarom een inzamelpunt voor karton. Daar kunnen niet alleen klanten van Parcls die een pakketje ophalen meteen de verpakking achterlaten, ook buurtbewoners zijn welkom om hun karton in te leveren. 
 
Want dat past uitstekend in onze doelstelling, om de buurt waar wij actief zijn te vergroenen. Dat doen we door het aantal busjes in de straat terug te dringen, en nu dus ook door het verpakkingsmateriaal te recyclen. Daarbij is natuurlijk iedereen welkom want samen hebben we een grotere impact.
 
Amsterdam wil een duurzame stad zijn en zorgvuldig omgaan met schaarse grondstoffen. Om zoveel mogelijk grondstoffen uit het afval te kunnen halen, moet het gescheiden worden ingezameld. Amsterdammers kunnen glas, papier, plastic en textiel gescheiden inleveren in de containers die in de hele stad staan. Lees hier meer over op Amsterdam.nl/afval en Amsterdam.nl/maakterwatvan